Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Μαρμελαδες.......

Να τι προκομμένη ειμαι εγω οταν δεν γυρναω στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.!

Εφτιαξα μερικες μαρμελάδες απο τα φρουτα που ειχα και μάλιστα χωρις συνταγη γιατι δεν ειχα ζυγαρια.
Με το ματι λοιπον δοκίμασα και πέτυχε το θεμα.


Πρωτα δοκιμασα να κανω μαρμελαδα απο ακτινίδιο γιατι δεν την εχω δει πουθενα και ειχα την περιέργεια να την δοκιμασω.
Σκεφτηκα οτι αφου ολα τα φρουτα σχεδον γινονται μαρμελαδες γιατι οχι και το ακτινιδιο.
Εβαλα λοιπον τα ακτινιδια στο μουλτι
και τα εκοψα σε μικρα κομματάκια(δεν τα πολτοποιησα),
μετα έτριψα και ενα μηλο γιατι εχει πολυ πηκτίνη και θα μου εδενε ωραια την μαρμελαδα μου.
Αφου τα έτριψα ολα τα μετρησα σε κουπες και εβαλα την ιδια ποσοτητα σε ζαχαρη
(αφαίρεσα απο την ζαχαρη 1/2 κουπα).
Τα εβαλα να βρασουν για περίπου μιση ωρα και οταν έκλεισα το ματι εριξα μεσα και μια βανίλια για αρωμα............



και οριστε το αποτέλεσμα!!!!
Η δοκιμη εγινε επι τοπου πριν προλάβει να κρυώσει.
Ειναι πολυ ωραια στην γευση, εγω βεβαια εκανα μικρη ποσοτητα αλλά θα την ξαναφτιαξω σε κανονικη γιατι μας αρεσε.

**


Εκανα ομως και μαρμελαδα μηλο με σταφιδες...........
εγινε εξίσου ωραια και μπορειτε να την χρησιμοποιήσετε για να φτιαξετε
στα γρηγορα μηλοπιτακια για τον καφε το απογευμα ή
ενα γλυκάκι για τα παιδια .....






Η συνταγή της μαρμελάδας ειναι:
Ιση ποσοτητα μηλο (τριμμένο στον χοντρό τρίφτη),και ζαχαρη, ενα ξυλο κανελας.
Αφηνετε να βρασει η μαρμελαδα σας μεχρι να δεσει σχεδον(οχι πολυ δεμενη).
Μετα την αδειαζετε σε ενα μεγαλο ταψι για να απλωθεί καλα,
ριχνετε ενα φλυτζανι σταφιδες ξανθες που εχετε μουσκέψει απο την αρχη σε ενα φλιτζανάκι του καφε κονιακ.
Να ριξετε και το κονιακ μαζι
και τα ψηνετε στους 150 βαθμους για 1 ωρα περίπου ή μεχρι να φύγουν τα υγρα της.
Δοκιμαστε την ειναι τελεια και στο ψωμι αλλά και σαν φαρσιτουρα σε γλυκα.
Εγω εκανα μερικα μηλοπιτακια με φυλλο κρούστας και εγιναν υπεροχα.

Αυτα φιλες μου και καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!




ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μολις με πληροφορησε η φιλη μου η Ανεμωνα πως εχει ακριβως την συνταγη εδω.
Ειναι η εκπομπη στο ΣΚΑΙ Μαγειρεματα.
Αληθεια βρε Ανεμωνα μου γιατι το αφησες εκει κατω το σχολιο σου;!
.

18 σχόλια:

Alexandra είπε...

Καλημέρα! Τέλειες φαίνονται! Θα τις δοκιμάσω τις συνταγές οπωσδήποτε!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Πουαντερί είναι τέλειες! Και το χρώμα τους και όλα! Είναι σαν να μπορείς να τις μυρίσεις! Σήμερα λέω να φτιάξω το μήλο! Δεν μου λες όμως κατι, επειδή είμαι άσχετη με ορολογίες, τι είναι η φαρσιτούρα;

πουαντερι είπε...

Καλημερα!
Παλι κλεμενη συνδεση εχω....Αλεξανδρα μου αλλά δεν μπορω να μην μπω να δω τι γινεται.

πουαντερι είπε...

Κοκκινοσκουφιτσα μου αυτον τον ορο τον εχω και εγω ακουσει απο εναν σεφ και ξερω οτι ειναι κατι αναμεσα σε μαρμελαδα και γλασο για να γεμιζεις γλυκα ή να δενεις τις τουρτες μεταξυ τους.
Ελπιζω να σε κατατοπισα καπως, μην φανταστεις οτι κι εγω ειμαι σιγουρη....

Χελώνα είπε...

Ωραιες οι μαρμελαδίτσες σου αλλα το αχτινίδιο ξέρεις τι ιδιοτητες έχει πολυ ενεργητικές, καταλαβαινεις.

πουαντερι είπε...

Βρε ΧΕΛΩΝΙΤΣΑ μου τι κανεις;!
σε εχασα μωρε! η γιαγια ειναι καλα;
Επειδη εγω εχω ενα προβλημα.....καλο θα μου κανει το ακτινιδιο.

Χελώνα είπε...

εδω είμαι έπεσα λίγο σε χειμερία νάρκη.Η γιαγια καλα είναι αλλα έχει τα βροχικά της τωρα.Αν έχεις πρόβλημα σιγουρα θα δου κάνει καλο.

kiki είπε...

Τη μαρμελάδα μληλο-σταφίδες τη ζήλεψα! Είναι μια γεύση που μου αρέσει πολύ!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

οι μαρμελάδες πάντα έχουν την τιμητική τους στα παραδοσιακά ελληνικά σπίτια. οι δικοί μου εκτός από φράουλα, κεράσι, πορτοκάλι, δεν αγαπούν τις υπόλοιπες, αν και εγώ φτιάχνω από όλα τα φρούτα. αν δεν της φάνε τις βάζω στην πάστα φλώρα, και τότε τις καταβροχθίζουν.

αφού σάς άρεσε το ακτινίδιο, μπορεις να δοκιμάσεις και το γλυκό ακτινίδιο, εμεις στην Β. Ελλάδα το φτιάχνουμε με ακτινίδια Πιερίας ή Πέλλης, και είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο και πεντανόστιμο. συνταγή αν δεν έχεις θα βρεις στο ιστολόγιο μου γαστεροπλήξ (με τα μικρά γράμματα, οχι με τα κεφαλαία).

η ελληνίδα μάνα από τα πιο απλά υλικά φτιάχνει αριστουργήματα για την οικογένεια....

έχει μεγάλη αξία, τα παιδιά μας να θυμούνται, υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις, θύμισες που γράφονται βαθιά στην καρδιά και στο υποσυνείδητο και μας συνοδεύουν για όλη τη ζωή μας.

Aliki είπε...

Νιαμι γιαμι για τη μηλομαρμελαδα σου που φαινεται πολυ ωραια.
Τωρα για την ακτινομαρμελαδα, χμ δεν ξερω πως μπορει να ειναι, αλλα αφου λες οτι ειναι καλη, ε τοτε σε πιστευω.
φιλια κλεφτρο-πουαντερι ;)

cook είπε...

α εσυ το κατεχεις πολυ καλα το θεμα...χωρις ζυγαρια!!...εγω στις μαρμελαδες ειμαι εντελως αρχαρια :)
...αυτη με το μηλο και τις σταφιδες ειναι σουπερ!

πουαντερι είπε...

Kiki: Ειναι πολυ ωραια στην μηλοπιτα και με γιαουρτι που δοκιμασα εγω.
Και σιγουρα αν την δοκιμασεις θα την πετυχεις εσυ γιατι πειανουν τα χερια σου.

πουαντερι είπε...

Γαστεροπληξ θα το δοκιμασω γιατι το ακτινιδιο μας αρεσει πολυ σαν φρουτο.
Η κορη μου τρελαίνεται για αυτο και μαλιστα το λεει πεπονι χειμωνιατικο, ασε που εχει πολυ βιταμινη C και το καλοκαιρι ειναι μια καλη πηγη οταν τα πορτοκαλια σταματανε.
Αλλο ειναι το Γαστεροπληξ με μικρα γραμματα;! γιατι εγω μεχρι τωρα σε ενα εμπαινα!!!παω τωρα να δω τι ενοεις.

πουαντερι είπε...

Αλικη μου σκετος χακερ εχω γινει!
Το τι κλεψιμο πεφτει τι να σου πω!

πουαντερι είπε...

Αυτο το μετρημα του φρουτου-ζαχαρης το ξερω απο την μαμα μου γιατι παντα ετσι εφτιαχνε τις μαρμελαδες.
Απλα εγω αφαιρω παντα λιγη ζαχαρη ιδιαιτερα οταν ειναι πολυ γλυκα τα φρουτα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Eίδες προκοπές χωρίς ιντερνετ??
Την μαρμελάδα μήλο ζήλεψα κι εγώ.
Ολα τα φρούτα τα κάνω μαρμελάδες, αλλά να σου πω την αλήθεια ακτινίδιο που έκανα μια φορά δεν με ενθουσίασε και πολύ. Ισως το έκανα πολύ γλυκό, κάτι δεν μου άρεσε πάντως.
Θα φτιαξω μήλο με σταφιδούλες όμως, πολύ μου άρεσε η ιδέα!!

Δημιουργία είπε...

Α Πουαντερι μου, αυτη η μαρμελαδα με το μηλο πολυ μου αρεσε και θα τη δοκιμασω.

eirini είπε...

Αχ! βρε Πουαντερί μου... μήπως να ξαναγυρίσεις στο internet;;; Εμείς... τί σου φταίμε να βλέπουμε τέτοιες φωτογραφίες!!!!

Αυτό με την μαρμελάδα φαίνεται όνειρο!